Het begint met één telefoontje.

Het begint met één telefoontje.

Een tijdje geleden werd ik gebeld door Gerben. Gerben is een typische Veluwenaar, een harde werker, een aanpakker, die geniet van zijn werk en dat ook wil blijven doen. Hij viel met de deur in huis en zei dat hij zeven jaar geleden door bemiddeling van Faam Werkt een nieuwe baan had gevonden en nu toe was aan een nieuwe stap. 

Ik wist me zijn situatie nog te herinneren. Door een reorganisatie kwam zijn functie te vervallen. Voor iemand als Gerben (en voor vele andere) een situatie die je niet in de koude kleren gaat zitten. Zeven jaar geleden was dit helaas een veel voorkomend fenomeen. Door reorganisaties en faillissementen kwamen goede, gemotiveerde en gekwalificeerde mensen zoals Gerben zonder baan te zitten. De huidige krapte op de arbeidsmarkt is daarentegen in het voordeel van werknemers en een uitdaging voor werkgevers. Wij, als Faam Werkt, zitten daar precies tussenin en mogen voor beide partijen partner zijn op dat gebied. Zo ook voor Gerben. Hij heeft het nog steeds prima naar zijn zin, maar wil graag doorgroeien. Dat kan niet bij zijn huidige werkgever en daarom gaat hij verder kijken. 

Het is iedere keer weer mooi om deze zoektocht met iemand aan te gaan. Samen met Gerben hebben wij zijn wensen in kaart gebracht en ook enkele persoonlijkheidstesten afgenomen. Dit geeft een goed beeld van wie hij is, wat hij zoekt en wat er bij hem past. Binnenkort gaat hij bij twee bedrijven op gesprek. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de baan gaat vinden die bij zijn werkervaring en ambitie past. 

Het geeft ons als team energie om zowel bedrijven als werkzoekenden te ontzorgen. Dat is waar wij ons werkplezier uit halen. Dit wordt beantwoord door het verhaal van Gerben en door het feit dat wij van diverse grote en kleine organisaties al jarenlang hofleverancier mogen zijn bij het vinden van nieuwe collega’s. 

Gerbens verhaal is één van de vele voorbeelden. In Faam Magazine zult u er nog meer vinden. Bijvoorbeeld het verhaal van Berry Bouwmeester die als fietsenmaker een carrièreswitch maakte of van Geeke ter Maaten die bij Autobedrijf de Groot een nieuwe uitdaging vond. Al deze verhalen begonnen met één telefoontje aan Faam Werkt... Begint uw verhaal straks ook zo? 

Frank van Veldhuizen


Lees Faam Magazine nu online