Krappe arbeidsmarkt bereikt nieuw record

Krappe arbeidsmarkt bereikt nieuw record

De krapte op de arbeidsmarkt is overal voelbaar. Uit de cijfers van het CBS blijkt nu zelfs dat in het vierde kwartaal van 2018 de spanning op de arbeidsmarkt verder is toegenomen naar het hoogste punt sinds de economische crisis. In het kwartaal waren er gemiddeld tachtig vacatures per honderd werklozen.

Lage werkeloosheid, veel vacatures
De krappe arbeidsmarkt wordt veroorzaakt door de lage werkloosheid en de grote hoeveelheid vacatures. In het vierde kwartaal waren er 18.000 minder werklozen en daalde het werkloosheidspercentage naar 3,6 procent. Goed nieuws voor werkend Nederland maar een uitdaging voor bedrijven die nieuwe collega’s zoeken. Want het aantal vacatures blijft toenemen. In het vierde kwartaal stonden er volgens de nieuwe cijfers 264.000 vacatures open. Het aantal banen steeg met 49.000 banen, dit betekent dat er nu zo'n 10,5 miljoen banen zijn in Nederland.

Branches
Waar groeit het aantal vacatures het hardst? Volgens het CBS is dat in de zorg, hier kwamen in het afgelopen kwartaal 2.000 vacatures bij. In de bouw en bij het openbaar bestuur steeg het aantal vacatures licht met duizend banen per stuk.

Kansen op de arbeidsmarkt
Voor werkzoekenden, of je wel of niet een vaste baan, hebt is dit het moment om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Veel bedrijven zijn op zoek naar mensen met kennis en ervaring die dat willen inzetten voor hun organisatie. De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat er veel uitdagende banen en vacatures zijn.

Bron:  nu.nl 


Durf jij de stap te zetten richting een nieuwe baan? Wij vinden de baan die echt bij je past. 
Naar vacaturs >>
Contact met Faam Werkt >>