Opnieuw daling aantal werkelozen

Opnieuw daling aantal werkelozen

Opnieuw is het aantal werkelozen in Nederland gedaald. In april daalde het aantal werkzoekenden namelijk met tienduizend. Dit betekent dat er nu 300.000 werkelozen zijn, mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan en direct aan de slag kunnen.

Hoeveel mensen zijn er nu in Nederland aan het werk? Volgens het CBS waren dat in april 8,9 miljoen mensen. Deze groep is gegroeid de afgelopen drie maanden. Per maand nam namelijk het aantal werkend in de leeftijd van 15- tot 75-jarigen met gemiddeld elfduizend mensen toe. Het geringe aantal werkelozen maakt dat Nederland nu in Europa op de derde plek staat met het minst aantal werkelozen. Een mooie prestatie. Ook als je bedenkt dat we sinds eind 2019 onder het werkeloosheidsniveau van voor de crisis zitten. En deze trend lijkt nog door te zetten.

Deze cijfers zijn natuurlijk met name positief voor werknemers. Want of je nu al jaren een vaste baan hebt of dat je even ‘in between jobs’ zit. Dit is het moment om te zoeken naar een nieuwe uitdaging, een nieuwe baan, die ene vacature die helemaal bij jou past.

Werkgevers zijn op zoek naar gedreven nieuwe collega’s en kijken in deze markt verder dan een papiertje. De match met het bedrijf blijft uiteraard van groot belang, maar de eisen die een werkgever stelt zijn anders nu er krapte op de arbeidsmarkt is.

Wil jij een nieuwe stap zetten in je carrière? Durf jij het vertrouwde achter je te laten en te gaan voor een nieuwe uitdaging? Wij denken graag met je mee en gaan op zoek naar de vacature die bij jou past, ook als je niet precies weet wat je zoekt. Door middel van goede gesprekken en eventueel een Energy Drives scan krijgen wij een goed beeld van jouw kwaliteiten en wat jouw persoonlijke drijfveren zijn.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij denken graag met je mee bij het vinden naar een vacature die bij jou past. Neem contact met ons op en wie weet start jij binnenkort op je nieuwe werkplek. Of kijk eens op onze pagina met vacatures.